Zodiac rækker imod stjernerne med deres nye automations systemer

zodiac-production2

The Zodiac Aerospace Group blev grundlagt i 1896. I dag er det en af top ti aeronautiske producenter med mere end 100 sites, verdenen over. De leverer komponenter i tre sektorer af aeronautiske produkter: Kabiner, flysæder, luftsystemer og services.

Ved Zodiac Besancon fabrikken, hvor arbejdet med den aeronautiske sektor foregår, har gruppen for nyligt startet et projekt kaldet Besancon 2020, ”Fremtidens Fabrik”, med målsætningen om revidering og opgradering af deres produktionssystemer. Zodiac kontaktede vores kollegaer hos Trilogiq Frankrig igennem planlægningsfasen med at erstatte deres systemer med automatiske processer og arbejdsgange.

”Vi valgte Trilogiq fordi de har erfaringen til at hjælpe os med automatiseringen af vores nye system og tilbyder systemer der er simple at anvende, installere og er meget økonomiske.”

AGV løsningen har været involveret i fire forskellige scenarier, hver med sin forskellige opgave. Der er leveringsvogne, og anbringelses- og transfersystemer. Fire forskellige anlæg inkluderer tre forskellige typer vogne af varierende størrelse og en enkelt leveringsvogn.


”Leveringsvognen er den mest avancerede løsning, siden de ergonomiske forbedringer var den største betragtning i starten af projektet. Nu kan vores operatører læsse kasser direkte, og vores AGV tager et specifikt antal kasser fuldautomatisk, så der ikke er noget ekstra fyld der hober sig op ved operatørerne.”

zodiac-production

Den første basale specifikation der blev sendt til Trilogiq, opgav en plan for hvad de behøvede på det tidspunkt. Zodiac var i stand til at lave justeringer til løsningen eftersom deres processer udviklede sig og mulighederne blev realiseret. Ikke længe derefter, da specifikationerne blev tilpassede, blev AGV’erne installeret.

”I forhold til at anskaffe og kontrollere et stand-alone system, udviklede vi nogle løsninger for nye anlæg som vi ellers ikke havde tiltænkt kunne være i vores specifikationer med Trilogiq. Denne løsning er fleksibel, omstillingsbar, let at udvikle og vi anbefaler det!”.
“Nu har AGV’erne der blev installeret for 6 måneder siden udviklet sig. Flere af de folk der besøger os, og ser AGV’erne arbejde, er overraskede fordi det er et meget nemt system, der kan så mange forskellige ting. Vi forklarer at vi lavede det sammen med Trilogiq i starten, og vi sidenhen har udviklet det til at opfylde nye funktioner. De er forbløffede over resultatet, idet de ved at vi ikke havde forstand på automatiserede systemer, men har været i stand til at lave nye, innovative løsninger med Graphit og AGV’erne.”

zodiac-productionAGV

De anlæg som Zodiac har installeret nu – hvilket ikke er som de havde tænkt sig i begyndelsen, vil blive ved med at udvikle sig, eftersom fabrikkens mål ændres. Det næste mål er en ny AGV.

Se video’en:

Hvis du påtænker et nyt, automatiseret system, så kontakt os for rådgivning. Vores design teams tilbyder en fuld service, fra løsningdesign, til levering og installation.