De 7 spild i produktion, og hvordan vi eliminerer dem

7-wastes_poster_image-dk

Bliv mere imødekommende overfor dine kunders krav, og giv bedre service uden at gå på kompromis med dine forretningsmål.

LEAN produktion, opbevaring, og håndteringsteknikker kan tilføres til næsten alle produktionsprocesser, for væsentligt at øge effektiviteten og reducere omkostninger.

Målet med LEAN er at identificere og eliminere ikke-væsentlige og ikke-værdiskabende skridt i forretningsprocessen for at streamline de forskellige processer, forbedre kvaliteten og derved opnå bedre kundeloyalitet.

Simplificering og eliminering af spildfulde processer i syv nøgleområder, vil medvirke til optimering i håndtering- og opbevaring igennem hele din produktionskæde, særligt ved produktionslinjerne.

De Syv Spild

Transport/Flyning

Unødvendig flytning af produkter fra ét sted til et andet, tilfører ingen værdi, bruger ressourcer og optager plads. Lean produktion reducerer mængden af nødvendig håndtering, for at understøtte en given proces og minimerer afstanden mellem eksempelvis læsserampe og arbejdsstation så man minimerer tids- og pladsforbrug. Justérbare vogne kan benyttes til håndtering af specifikke produkter, som kan modificeres hvis produkterne ændres.

Lager

Tilpas produktionen efter behovet, så produkter forlader produktionen (og bliver faktureret) så snart de er klar. Levering af råmaterialer bliver arrangeret til at passe med, hvornår behovet opstår ved produktionslinjen. I grove træk betyder dette, at modtagelse af råvarer sker ’just-in-time’ så man minimerer håndteringstid og helt eliminerer behov for opbevaringsplads. Forkortelse af lead-time og reducering af håndterings- og opbevaringsopgaver frigør ressourcer og penge.

Reducér spild ved brug af justérbare vogne, designet specifikt til at bære præcise antal af komponenter, til produktionslinjerne. Opstil modulære ”supermarkeder” ved produktionslinjerne som opfyldes løbende, når beholdningen falder under forudindstillede antal.

Mange virksomheder bruger små bufferlagre der forsyner produktionslinjerne, for at kombinere økonomien ved skala-fordelene ved batch leveringer med den supereffektive ’just-in-time’ produktion linje forsyning.

 

Bevægelse

Eliminér unødvendig bevægelse i arbejdsområdet, for at reducere mængden af tid der bliver brugt for at udføre en opgave.

Arbejdsstationer og opbevaringsområder bør designes ergonomisk, så komponenterne er lige ved hånden, når de skal bruges for derved at undgå tidskrævende skridt og bevægelse for at nå eller hente dem. Produktionsmedarbejder vil dermed have færre distraktioner og er mindre tilbøjelige til at lave fejl, hvilket øger kvalitet og effektivitet.

 

Ventetid

Produktionsmedarbejder spilder tid når de afventer forsyninger, hvis de løber tør for komponenter. Lean produktion sigter efter at sikre et kontinuerligt flow af komponenter leveret til produktionslinjerne, ikke for mange og bestemt ikke for få, for derved at sikre at produktionen fortsætter uden afbrydelser. Installation af ”supermarkeder” langs linjerne, som kontinuerligt bliver fyldt op, hjælper med til at undgå dette problem. Større komponenter kan blive transporteret til produktionslinjen eller arbejdsstationen når behovet opstår, ved brug af justérbare vogne.

 

Overproduktion

Overproduktion sker når produktionsskemaer ikke passer overens med behovet.

Introducering af kundefokuseret ”pull” planlægning via brug af ’just-in-time’ eller Kanban principper medvirker til at produkterne bliver produceret efter kundens ønsker, når behovet opstår. Justérbare komponent ”supermarkeder” og brug af justérbare vogne og toge til forsyning af produktionslinjerne fremmer fleksibiliteten og muliggør at produktionen kan blive tilpasset meget hurtigt, for at imødekomme ændrede behov fra kunderne.

 

Overflødighed

Enhver opgave, eller ethvert skridt i produktionen der kan elimineres uden at påvirke produktionen, er overflødig og dermed spild. Eksempelvis, ved brug af små front-pluk beholdere reducerer man længden på en produktionslinje, optimerer plukkemønstre, reducerer flow-omkostninger og sparer tid. Laver man en installation mindre, er den ofte generelt billigere at bygge til at starte med.

 

Defekte emner

Defekte emner og produkter koster tid, og penge. Returnerede produkter skal repareres, og dette påvirker kundernes opfattelse af virksomheden samt koster det tid i service. Bortskaffelse af defekte emner og produkter, tilføjer endnu en omkostning. Den nemmeste løsning er at undgå, at lave dårlige produkter. Justérbare ergonomiske arbejdsstationer designet og bygget til de specifikke processer, hvor alle komponenter og værktøjer er på rette plads, og nemme at få fat i. Dette gør arbejdsområdet meget mere effektivt, og medarbejderne bliver mere produktive, mindre stressede og mindre trætte hvilket også betyder mindre tilbøjelighed til fejl og beskadigede produkter.

We leverer LEAN produktionsløsninger der hjælper med til at implementere Kaizen-baserede ydelsesforbedringer til kunder i produktion og ingeniørbranchen. Vores produkter og installationer sammensat og integreret i en lang række forskellige virkeområder inkluderer:

  • Live opbevaring
  • Vogne
  • Ergonomiske arbejdsstationer

Alle vores løsninger kan justeres og modificeres nemt og hurtigt, for at imødekomme ændringer i processerne. Vi tilbyder en komplet vifte af konsulentbistand, projektstyring, design, konstruktion og komponent service. Kontakt vores team for mere information.
Download ’De Syv Spild’ plakat GRATIS til brug ved din arbejdsplads